EKO FUN

Dr Simoncini - soda na raka

Jest lekarzem, specjalistą w onkologi, leczeniu cukrzycy, zaburzeń metabolizmu.

Zauważył że biała narośl jest odpowiedzią systemu immunologicznego dla ochrony przed atakiem grzyba CANDIDY. W zdrowym organizmie jej rozrost jest hamowany przez system immunologiczny. Niestety świat w którym żyjemy osłabia naturalną odporność organizmu poprzez stosowane dodatki do żywności, chemię w rolnictwie, szczepienia niemowlaków w okresie kiedy ich system odpornosciowy jeszcze się nie rozwinął (2 latka to kumulacja około 25 szczepień!), brak ruchu, toksyczne środowisko, wysoki poziom stresu, proponowane powszechnie leczenie poprzez radio i chemio-terapie.

Odkrywszy że rak jest infekcją grzybiczną Dr Simoncini rozpoczął poszukiwania skutecznego antidotum.

Odkrył wodorowęglan sodu (sądę oczyszczoną), czyli główny składnik proszku do pieczenia (ostrożnie, bo ma on dodatkowe składniki), czyli substancję o silnym działaniu zasadowym.

Jego pacjenci przyjmowali sodę oczyszczoną doustnie lub przez endoskop (miejscowo przez długą rurkę wprowadzaną do organizmu w trudno dostępne miejsca zainfekowane przez grzyba). Odnosił sukcesy w leczeniu raka w różnych stadiach rozwoju. Terapie trwały miesiące, a w niektórych przypadkach (np. raka piersi) tylko kilka dni.

Jego tezę o grzybiczym pochodzeniu raka potwierdziło później dwóch brytyjskich naukowców: prof. Gerry Potter oraz prof. Dana Durke.

Wg ich badań komórki rakowe mają unikalną "biocechę", podatną na enzym CYP1B1  (białko przyspieszające reakcję chemiczną), które zmienia strukturę chemiczną tzw, salvestroli, naturalnych molekuł antyrakowych, występujących w wielu owociach i warzywach (truskawki, jagody, maliny, winogrona, jabłka, gruszki, warzywa zielone zwłaszcza brokuły, karczochy, zielona i czerwona papryka, awokado, rzeżucha, szparagi, bakłażan). 

Problem w tym, że chemiczne areozole używane w rolnictwie zabijają grzyby, a rośliny hodowane w ten sposób nie wytwarzają salvestroli. Można je znaleźć w dużych ilościach jedynie w organicznie uprawionej żywności!

Należy też zwrócić uwagę na to że ludzki organizm jest swego rodzaju chemiczną fabryką. Współczesne odżywianie ze zwiększoną ilością cukru, mięsa, zboża, alkoholu, napojów gazowanych, wytwarza w organizmie środowisko kwaśne, sprzyjające rozwojowi bakteri i grzybów. 

Ponieważ candida nie toleruje środowiska zasadowego, w stosunkowo prosty sposób możemy je dostarczyć do organizmu poprzez spożywanie sody oczyszczonej.
Ponieważ grzyb ten kocha cukier, można go użyć jako nośnik sody.

Zaleca się więc rozpuszczanie 1 łyżeczki sody w jednej filiżance ciepłej wody i picie tego roztworu dwa razy dziennie przez trzy dni, aby odkwasić organizm.

W przypadku cyst i guzów nowotworowych zaleca się łączenie sody z miodem, melasą lub syropem trzcinowym. I tak stosuje się np.  1 łyżeczkę miodu z jedną łyżeczką sody rozpuszczone w filiżance ciepłej wody, pitej dwa razy dziennie przez dziesięć dni, co zmienia pH krwi i limfy na zasadowe. W przypadku biegunki należy zmniejszyć częstotliwość podawania sody z miodem. 

Warto zauwazyć, że w zaawansowanych przypadkach raka organizm bywa poważnie uszkodzony i przez to posiada zmniejszone zdolności obronne, pomomo usunięcia candidy.

Zobacz film >>>







logo EKO FUN
Zapraszamy










ekofun@ekofun.pltel 601 200 393